Dat sporters coaches hebben wordt gezien als vanzelfsprekend. Zij moeten immers hoog presteren! Het feit is dat jij ook veel moet presteren in je leven. Er wordt steeds meer van je verwacht, als werknemer, collega, leider, burger, moeder, vader, echtgenoot, familielid en vriend. Je stress niveau neemt toe en veel existentiële vragen blijven onbeantwoord. Aan de buitenkant is niets te zien terwijl je van binnen borrelt.
In onze maatschappij is de drempel om hulp te vragen nog steeds hoog . Het oordeel is dat je dan zwakte toont. Ik zie een coaching/therapie traject eerder als een signal dat je bereidt bent verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf.
De uitkomst van een coaching en therapie-traject is dat je meer in staat bent gewenste resultaten voor je leven te bereiken, in je relaties en ook je carrière.
Wat is coaching en wat is therapie?
Coaching en therapie zijn twee verschillende trajecten die in elkaars verlengde liggen. Ze kunnen elkaar aanvullen en waar nodig vloeiend in elkaar overgaan.
Bij coaching staat het bereiken of ontdekken van je doelen centraal, met de nadruk op het vergroten van je vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en capaciteiten. Het is een praktische aanpak waar gekeken wordt naar knelpunten in je leven en hoe je van een probleem een opstap kan maken.
In therapie kijken wij naar hoe je struikelblokken in het heden symptomen kunnen zijn van onafgewerkte zaken uit het verleden. Verdrongen emoties en herinneringen kunnen je beslissingen en je gedrag negatief beïnvloeden, maar wel onder de radar. Door hier inzicht en bewustzijn over te krijgen verliezen deze onbewuste boodschappen hun kracht en je bent meer in staat in het hier-en-nu goede beslissingen te maken voor jezelf.
Hoe werkt lichaamsgerichte (psycho) therapie?
Bij lichaamsgeoriënteerde therapie gaat men ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wanneer men voor lange tijd emotionele klachten heeft, komen die uiteindelijk via het lichaam tot uiting. Burnout is hier een goed voorbeeld van: het lichaam gaat symptomen tonen, als gevolg van langdurige emotionele stress.
Lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie stelt zich ten doel de balans tussen lichaam en geest te herstellen via de bewustwording van de oorzaak van de klachten. Veel cliënten hebben al redelijk wat inzicht in de problematiek, maar inzicht alleen is vaak onvoldoende voor een duurzame verandering in hun leven. Door (verdrongen) emoties weer voelbaar te maken ontstaat belichaming en integratie. In plaats van dat je verleden een blok aan je been is kan je van je handicap een kracht maken en daardoor wordt je verleden een steunpilaar.
Bij welke klachten kan je hulp bij krijgen ?
Burnout
Zwaarmoedigheid en depressie
Zinloosheid
Woede problematiek
Angst
Midlife
Relatie-problemen
Vastzitten in gedrags- en/of gedachte patronen
Persoonlijke crisis
Hardnekkige pijnklachten
Verslaving
Wat Je Kunt Verwachten
Een resultaat van lichaamsgerichte therapie is dat je je meer bewust wordt van wat je voelt en minder wordt beïnvloed door negatieve ervaringen uit het verleden. Dat geeft je een groter vertrouwen in jezelf en stelt je in staat meer bewuste en betere keuzes te kunnen maken. Verankerd zijn in je lichaam en je gevoel geeft je de nodige zelfverzekerdheid om in de onbekende wateren van je leven te kunnen navigeren.
Je kan beter omgaan met stress
Je voelt je veiliger en hebt meer vertrouwen in jezelf
Je bent beter in staat om je grenzen te bepalen en te communiceren
Je wordt niet belast door oude en disfunctionele patronen van gedrag en denken
Je bent beter in staat om de juiste beslissingen te nemen
Je ervaart een betere gezondheid en meer vitaliteit
Therapietrajecten Persoonlijke Groei en Ontwikkeling